Idrætsterapi

Idrætsterapi hos ProTreatment

Idrætsterapi er typisk behandling suppleret med idrætsspecifik træning inden for en bestemt idrætsgren.

Det er vigtigt for os, at vi forstår idrætsudøverens bevægeproblematik, derfor spørger vi altid til en konkret og funktionel bevægelse, hvorved smerten/problemet bliver fremkaldt.

Vi har erfaret, at vi meget bedre og hurtigere kan hjælpe, hvis vi formår at lave træning og test, som er så tæt på det, der passer til den bevægelse, som lige netop du, som idrætsudøver, har problemer med. Ydermere er det meget mere simpelt at vurdere fremgangen i behandlingen ved at have denne form for test. Find nærmeste klinik for idrætsterapi.

Tennisspilleren kan have skulderproblemer ved et bestemt baghåndsslag, håndboldspilleren føler sig ustabil i anklen ved en fodfinte på yderside af bak osv.

Disse bevægelser analyser vi, i samråd med patienten, og genoptræner specifikt så håndboldspilleren føler sig sikker i anklen, når han/hun angriber på yderside, eller tennisspilleren føler sig sikker, når han/hun fører baghåndslaget helt igennem mv.

Vi har flere og flere idrætsudøvere, der kontakter os for at optimere deres præstation. Det handler om at finde det uudnyttede potentiale frem og aktivere det i praksis. Det kan være målmanden, der ønsker et mere eksplosivt afsæt, tennisspilleren, der ønsker en mere kraftfuld forhånd etc. Det er nogle gang de helt små ting i form af vinkler i afsæt i målmandens tilfælde eller en anelse øget mobilitet i skulder eller albue i tennisspillerens eksempel.

Vi benytter også både behandling og træning i forhold til skadesforebyggelse. Her handler det om så vidt muligt at fordele belastningen til hele kroppen, således at alle muskler i kroppen bærer sin del af ansvaret for den samlede bevægelse, som den enkelte idrætsudøvers krop bliver udsat for. Her kræves ofte en nulstilling af kroppen i form af behandling af de spændte strukturer, førend man – igennem korrigeret træning – kan påbegynde en ny ”arbejdsfordeling”

Vi har stor erfaring med idrætsfolk inden for diverse sportsgrene. Dette lige fra Serie 6-fodboldspilleren og motionsløberen til fodboldlandsholdspilleren, racerkøren, eliteløberen og verdensmesteren i badminton, og vi er derfor med vores ekspertise og baggrund godt rustet til at tage imod skader fra hele idrætsverdenen.

Vi hjælper alle! Både motionisterne og eliteudøverne, der flyver til Danmark for at få vores behandling og træning. Vi behandler alle ens, individuelt og professionelt, og vi opfordrer altid sports- og idrætsudøvere – også motionister på tværs af niveau – til at opsøge os for en udredning.