TOG Gait Scan

Hvad er GaitScan?

GaitScan-systemet er en computerstyret plade, der måler fordelingen af trykkraften, der påføres af patientens fod for hvert skridt, der tages. Dette analyseværktøj giver objektive, detaljerede data, som understøtter diagnosticeringen af symptomgivende fod.

Hvordan fungerer GaitScan?

1: Foden scannes:

Når patienten træder på pladen, måler tusindvis af små sensorer trykpåvirkningen fordelt over hele fodens underside.

2: Fodtrykket kortlægges:

Computeren viser 2D og 3D billeder af trykket under foden.

3: Rapport udarbejdes:

Trykanalyserne i rapporten giver værdifuld information om, hvordan en fod i bevægelse fordeler kroppens vægt.

4: Data fra rapport bruges til vurdering af behov for fodindlæg:

Informationen vil hjælpe til med at fastslå, hvis foden ikke fungerer optimalt, og om et fodindlæg kan hjælpe med at genopbygge fodens optimale funktion.

GaitScans egenskaber:

Evnen til at analysere foden ved gang og løb samt i stående position.

Måling af symmetrisk vægtfordeling.

Sammenligningsmuligheder mellem patientens fod og en optimal (normal) fod.

Identificerer områder på foden med højt tryk og unormal timing af skridt.

Din behandler kan ordinere specialfremstillede indlæg, der kan være med til at korrigere den specifikke ubalance i din krop.

Hvad er specialfremstillede indlæg?

Specialfremstillede indlæg er hjælpemidler, der er fremstillet efter mål for at korrigere specifikke ubalancer i dine fødder. Indlæg gør det samme for dine fødder, som bøjler gør for dine tænder – ved at udøve et skånsomt konstant tryk bringes der korrekt balance i musklerne og knoglerne. Indlæggene passer i skoene og er normalt fremstillet af et fleksibelt formet termoplastisk materiale. Indlæggene fremstilles altid efter en nøjagtig dynamisk scanning af dine fødder.

Hvordan hjælper specialfremstillede indlæg?

Dine fødder er fundamentet for hele kroppen. De er på hårdt arbejde i løbet af dagen. Selv den mindste ubalance kan give store problemer, men korrekt tilpassede indlæg er med til at genoprette balancen og lindre træthed og smerter. Indlæggene er meget behagelige og er med til at få dine fødder til at fungere så naturligt, at du får lyst til at bruge dem så meget som muligt.

Sådan fungerer special- fremstillede indlæg

I skoen hviler foden behageligt på de specialfremstillede indlæg. Dine fødder tvinges skånsomt og konsekvent ind i den korrekte gang-, løbe- og ståstilling. Trykpunkter, forkert rotation i foden, smertefulde muskelbelastninger og forkerte vrid i knæ, hofter og rygsøjle fjernes, fordi indlæggene får din fod til at fungere korrekt.

Kontakt

Partner og fysioterapeut Benno Gøttsche er vores specialist inden for GaitScans. Han kontaktes direkte på mail benno@protreatment.dk