Thomas JørgensenFysioterapeut, Stifter og Ejer af ProTreatment

Stifter af ProTreatment og fysioterapeut

Hvem er Thomas Jørgensen?

Thomas Jørgensen er på en mission. Han vil finde den egentlige grund til patienternes lidelser og løse dem på en holistisk måde. Han er uddannet fysioterapeut, men har også en uddannelse i kinesisk medicin. Kombinationen af uddannelserne, samt hans mange års erfaring, har gjort ham til ekspert i biomekaniske lidelser.

Thomas Jørgensens filosofi er, at man skal se på helheden – og ikke kun på det sted, hvor det gør ondt. For eksempel har to personer med ondt i knæet oftest forskellige bagvedliggende problemer. Derfor skal de behandles forskelligt. Men det går stik imod den generelle praksis, som typisk fokuserer på, at samme lidelse skal behandles ens.

I stedet for kassetænkning lader Thomas Jørgensen sin passion for at hjælpe mennesker styre sit professionelle liv. Derfor finder han ofte løsninger, hvor andre har overset sammenhængene.

Thomas Jørgensens tilgang til behandling af komplekse tilfælde er én af de ting, der gør ham unik. Han holder meget af at undersøge hver lille detalje og som en detektiv finde den egentlige grund til patientens fysiske problemer.

Han går ikke kun efter at lindre smerten. Han vil ændre dårlige vaner og uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre, så smerterne forsvinder og ikke kommer tilbage.

Fra elitesport til motionister

Da Thomas Jørgensen som ung beskadigede sit indvendige ledbånd i knæet, blev han klar over, at noget manglede i tilbuddet fra det danske sundhedsvæsen.

Selvom han fulgte den planlagte genoptræning ned til mindste øvelse, kom skaden nemlig hele tiden tilbage.

Det betød, at han, på trods af at være en ivrig idrætsudøver, der især spillede fodbold, måtte sparke sine sportslige ambitioner permanent til hjørne.

Til gengæld indså han, at der var mere bag skaden end noget, han bare kunne træne væk.
Derfor besluttede han sig for at blive fysioterapeut, så han kunne hjælpe andre, med at undgå den situation, han selv var havnet i.

Thomas Jørgensen tog sit mindset som elitesportsudøver med over i fysioterapien og gik efter guldet – at blive den bedste. Allerede under uddannelsen og i sin praktik opdagede han, at det gav resultater, når han satte hænderne på patienterne, mærkede efter og ikke mindst trykkede til.

Med udgangspunkt i sin holistiske tilgang grundlagde Thomas Jørgensen ProTreatment som et alternativ til kassetænkningen i de etablerede behandlingsformer.

Til en start fokuserede han på professionelle sportsudøvere, og de er stadig centrale for Thomas Jørgensens arbejde. Elitesportsudøvere går nemlig helt til kanten af, hvad kroppen kan klare. Det betyder, at når behandlingen og træning fungerer for sportsudøvere under de særligt hårde forhold, de skal præstere i, vil det også fungere for motionister.

På den måde kommer erfaringerne fra den højspændte professionelle verden helt almindelige danskere til gode.

Stadig i udvikling

ProTreatment er nu en landsdækkende kæde af fysioterapeutiske klinikker med over 200 tilknyttede behandlere.

Det betyder, at Thomas Jørgensens hverdag har ændret sig meget. Alligevel bruger han stadig cirka halvdelen af sin tid med borgere, elitesportsudøvere og motionister. Og det er et meget bevidst valg. For kontakten til patienter og fysioterapeut-kolleger minder ham om, at han stadig har meget mere at lære.

Det er nemlig i mødet med nye problematikker, at Thomas Jørgensen bliver udfordret på sin viden og gør sig nye erfaringer. Det er heller ikke altid, at han selv har alle svarene. Han lærer derfor meget af samarbejdet og den faglige sparring med andre fysioterapeuter.

Det er vigtigt at forblive åben, selvom man har mange års erfaring. For når først man lukker af for andres input og perspektiver, stagnerer ens udvikling.

Så kommer man simpelthen ikke videre, mener stifteren af ProTreatment.

Portræt af Fysioterapeut Benno Gøttsche